Naslovna - Srebrenik - Otvorena manifestacija Dani hrvatske kulture grada Srebrenika

Otvorena manifestacija Dani hrvatske kulture grada Srebrenika
Njen cilj je očuvanje i promocija tradicionalnih vrijednosti  načina života i običaja Hrvata koji žive na ovim prostorima.

Objavio: Armin Tufekcic | Monday 20. December 2021. u 10:02 sati | Pregleda: 724

“Dani hrvatske kulture grada Srebrenika” manifestacija je koju po drugi put organizuje udruženje građana “Ponori” Gornji Hrgovi. Njen cilj je očuvanje i promocija tradicionalnih vrijednosti  načina života i običaja Hrvata koji žive na ovim prostorima. Na svečanom otvaranju manifestacije u srebreničkom Domu kulture prisutni su mogli pogledati tradicionalne narodne nošnje i muzičke instrumente, ali i uživati u degustaciji tradicionalnih jela, pića i poslastica uz prigodan kulturni program.

Jedan od sadržaja manifestacije “Dani hrvatske kulture grada Srebrenika”  je i izložba slika talentirane likovne umjetnice Lorene Babić koju će i u narednim danima u galeriji Doma kulture moći pogledati građani Srebrenika. Manifestacija koja je posvećena dolasku katoličkog blagdana Božića nastavlja se i u narednih desetak dana, a biće upriličena podjela božićnih i novogodišnjih paketića najmlađima, kao i podjela paketa najugroženijim stanovnicima Gornjih Hrgova.

Cijelu manifestaciju pogledajte na linku:

Izvor: srebrenik.ba