Naslovna - BiH - VELIKI USPJEH SREBRENIČKE KINOLOGIJE /FOTO/

VELIKI USPJEH SREBRENIČKE KINOLOGIJE /FOTO/
Tornjake, naše pastirske pse koje kao autohtonu pasminu dijelimo zajedno sa Hrvatskom, u posebnom revijalnom programu ocjenjivao danski ekspert Jorgen Hindse.

Objavio: Davor Vehabovic | Monday 28. November 2016. u 12:32 sati | Pregleda: 7492

U Zagrebu je tijekom vikenda organizirana velika međunarodna izložba pasa, sa specijalnom izložbom za tornjake, na kojoj je pravi spektakl upriličen sa 86 prijavljenih tornjaka i najboljim hrvatskim rukometašem svih vremena, Ivanom Balićem.

Tornjake, naše pastirske pse koje kao autohtonu pasminu dijelimo zajedno sa Hrvatskom, u posebnom revijalnom programu ocjenjivao danski ekspert Jorgen Hindse. Nakon odrađenog suđenja naglasio je da je na specijalnoj izložbi vidio velik broj predivnih pasa, dobrog temperamenta. Na temelju njegova mišljenja tornjaci će, kako se očekuje, doživjeti svoje puno priznanje u svijetu kinologije i biti ravnopravni sa svjetskim priznatim pasminama.

Za najljepšu ženku, kao i drugoplasirana u ukupnom izboru za najljepšeg psa pasmine, proglašena je Melany Miral Castle iz Srebrenika. Melany je uzgoj i vlasništvo BiH uzgajivača Almira Ibrića. Kako ističe Ibrić, Melany je ove godine postala šampionka 5 europski zemalja i europska viceprvakinja sa Europske izložbe pasa u Bruxellesu. Almir Ibrić je predsjednik Kinološkog društva “Tornjak” Srebrenik, direktor je organizacijskog odbora jedne od najorganizovaniji izložbi u BiH “Srebrenik Dog Show” i osnivač uzgajivačnice tornjaka pod nazivom “Miral Castle”.