Naslovna - Svijet - Hotel Orion domaćin 3. Međunarodnog turnira u pikadu za osobe sa oštećenim vidom /FOTO/

Hotel Orion domaćin 3. Međunarodnog turnira u pikadu za osobe sa oštećenim vidom /FOTO/
06.

Objavio: Davor Vehabovic | Friday 03. June 2016. u 17:10 sati | Pregleda: 5356

Jučer i danas (02.06. i 03.06. 2016. godine) će u prostorijama hotela Orion u Ormanici biti održan treći Međunarodni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe.

Ovaj turnir organizira Udruženje građana oštećenog vida iz Tuzle uz podršku općine Srebrenik i Lions kluba Tuzla.

Cilj turnira je promocija pikada kao sporta kojim se bave osobe sa oštećenjima vida i regionalno povezivanje takvih osoba, a tokom turnira će se također obaviti potpisivanje povelje o saradnji organizacija i sportskih klubova osoba sa oštećenim vidom u oblasti sporta i rekreacije.

Mihovil Lučić, predsjednik Udruženja građana oštećenog vida Tuzla, rekao je da je jedan od ciljeva dvodnevnog boravka u hotelu Orion unapređenje sporta za osobe sa oštećenim vidom, kako bi dosegao razinu profesionalizma, a ne samo rekreativnog bavljenja.

Amela Teskeredžić, predsjednica Lions kluba iz Tuzle, navela je kako se i ubuduće nada uspješnoj saradnji sa Udruženjem građana oštećenog vida iz Tuzle, te je također rekla kako Udruženje Lions klub stoji na raspolaganju i drugim udruženjima.

Napomenimo još da će na dvodnevnom turniru učestvovati ekipe iz Beograda, Vinkovaca, Osijeka, Sarajeva, Živinica i Tuzle.