Naslovna - Svijet - Pariz: Gori najveći muzej u Evropi!

Pariz: Gori najveći muzej u Evropi!
 Vatrogasci satima pokušavaju da obuzdaju požar, a dvije osobe su povrijeđene.

Objavio: Elvisa Kavgic | Thursday 20. August 2015. u 11:36 sati | Pregleda: 2583

Veliki požar je izbio u Muzeju nauke i industrije u centru Pariza, najvećem evropskom muzeju posvećenom nauci. Vatrogasci satima pokušavaju da obuzdaju požar, a dvije osobe su povrijeđene.

Dva vatrogasca su povrijeđena prilikom gađenja požara, javljaju francuski mediji.  Požar je izbio u dijelu muzeja koji se renovira, a uzrok je još nepoznat. Vatra je izbila jutros oko 2.30 po lokalnom vremenu i brzo zahvatila 10 hiljada kvadratnih metara muzeja.

Gradić nauke i industrije smješten je u trećem po veličini pariskom parku La Vilet i godišnje privuče prilbližno pet miliona posjetilaca. AFP navodi da je Grad više centar za nauku za javnost nego što je tradiconalni muzej.

"Figaro" piše da je plamen zahvatio šest nivoa zgrade, a prema nekim informacijama, vatra je zahvatila izložbenu i bioskopsku salu muzeja. Predstavnik protivpožarne službe rekao je da će biti teško lokalizovati požar, čiji uzrok je zasad nepoznat.

Na licu mjesta je 120 vatrogasaca koji gase požar, a dovezeno je i 30 vatrogasnih vozila koji se bore s vatrenom stihijom.