Naslovna - Srebrenik - U džematu Duboki Potok svečano otovrena nova džamija

U džematu Duboki Potok svečano otovrena nova džamija
Okupljenim vjernicima obratili su se Meho Ibrišimović, predsjednik Građevinskog odbora, Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik, Jakub Suljkanović, premijer Vlade TK, Refik ef.

Objavio: Armin Tufekcic | Monday 20. August 2018. u 09:27 sati | Pregleda: 3157

U prisustvu nekoliko hiljada vjernika iz Srebrenika i okoline, te najviših predstavnika IZ BiH, općinskih, kantonalnih i državnih vlasti, u džematu Duboki Potok Medžlisa IZ Srebrenik svečano je otvorena novosagrađena džamija.

Okupljenim vjernicima obratili su se Meho Ibrišimović, predsjednik Građevinskog odbora, Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik, Jakub Suljkanović, premijer Vlade TK, Refik ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik, Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski i Enes ef. Ljevaković, izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH.

Prenoseći čestitke i selame reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića u povodu završetka ovog vjerskog objekta, efendija Ljekavković je posebno naglasio da će ova prelijepa i funkcionalna džamija vijekovima svjedočiti o prisustvu muslimana na ovim prostorima, ali i dobročinstvu ljudi koji su uložili ogroman trud da se ona završi i privede svojoj namjeni.

Novosagrađena džamija u Dubokom Potoku sa svojim specifičnim arhitektonskim rješenjima svrstava se u najljepše i najveće džamije u Bosni i Hercegovini. U njenu izgradnju, kako je istakao predsjednik Građevinskog odbora Meho Ibrišimović, ne računajući dobrovoljni rad džematlija, uloženo je preko 700.000 maraka. Najveći dio sredstava prikupili us džematlije, a pomoć u njenoj izgradnji pružili su i MZ Duboki Potok, Medžlis IZ Srebrenik, Općina Srebrenik, Vlada TK i brojni privredni kolektivi i pojedinci. Čast da svečano otvori novosagrađenu džamiju pripala je Hazimu Bašiću i njegovoj hanumi Sadiji koji su za izgradnju ovog vjerskog objekta donirali 80.000 maraka.

Izvor: radiosrebrenik.ba