Naslovna - Srebrenik - Uspješno realizovana akcija darivanja krvi 'Kapi koje život znače'

Uspješno realizovana akcija darivanja krvi 'Kapi koje život znače'
Akciji su se odazvali članovi Udruženja „Magnum“, članovi Udruženja Prosvjetitelj-Muallim Srebrenik, džematlije džemata Rašljeva, kao i vjernici iz naših okolnih džemata.

Objavio: Armin Tufekcic | Tuesday 14. August 2018. u 10:50 sati | Pregleda: 3209

U organizaciji Udruženja SRK „Magnum“ iz Rašljeve u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC-a Tuzla i IKC Rašljeva uspješno je realizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Kapi koje život znače“.

Akciji su se odazvali članovi Udruženja „Magnum“, članovi Udruženja Prosvjetitelj-Muallim Srebrenik, džematlije džemata Rašljeva, kao i vjernici iz naših okolnih džemata.

Mehmed Babajić, predsjednik SRK „Magnum“, koordinator ove akcije, je zadovoljan odzivom darivaoca krvi u ovoj akciji.

„Cilj ove akcije jeste da se međusobno podstičemo na dobro i budemo od koristi društvu i zajednici u kojoj živimo, da pokažemo spremnost da pomognemo drugog. Svi dobro znamo šta je krv, da je ona lijek, stoga smo i nazvali ovu akciju „Kapi koje život znače“. Akcija je počela u 09:30h, a završila u 11:3h, te je u istoj učestvovao veliki broj dobrovoljnih davalaca. U razgovoru sa davaocima krvi istakli su da je najvažniji osjećaj za sve njih činjenica da su nekome pomogli, i to je razlog što su se ovoj akciji odazvali u prilično velikom broju. Koristim priliku da se zahvalim svim davaocima krvi, kao i uposlenicima Poliklinike za transfuziologiju UKC-a Tuzla, koji su profesionalno obavili svoj dio posla. Akcija je protekla u očekivanoj atmosferi i druženju prisutnih, koji su se poslije provedene akcije počastili sokom i slatkišima. Dogovorili smo da se nastavi sa ovakvim aktivnostima i u narednom periodu“ – istakao je predsjednik Babajić.

Tekst i foto: Damir Babajić