Naslovna - Srebrenik - Polaganjem cvijeća i svečanom sjednicom OV Srebrenik obilježen Dan nezavisnosti

Polaganjem cvijeća i svečanom sjednicom OV Srebrenik obilježen Dan nezavisnosti
3.

Objavio: Armin Tufekcic | Friday 02. March 2018. u 11:32 sati | Pregleda: 3732

1.3.2018. godine u Kino sali srebreničkog Doma kulture održana je svečana proširena sjednica Općinskog vijeća Srebrenik kojom je na prigodan način obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

Pored općinskih vijećnika, sjednici su prisustvovali i najviši predstavnici političkog, privrednog, kulturnog i vjerskog života općine Srebrenik i Tuzlanskog kantona te predstavnici boračkih udruženja.

„Dan nezavisnosti se slavi kao najvažniji praznik, simbol slobode, nezavisnosti, te dostojanstva svake države i svakog naroda na svijetu. Praznici bosanskohercegovačkog naroda su posebni jer je taj narod sam po sebi poseban, po svome dostojanstvu, opstojnosti, po odlukama i po veličini historijskog tereta koji je morao iznijeti, te neprestanoj izloženosti historijskim iskušenjima kada ja u pitanju dokazivanje činjenice da se bh. prostor i bh. narodi nikada ne mogu porobiti niti biti predmetom potkusurivanja velikodržavnih interesa pojedinih država”, istakao je u svom referatu Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik.

Čestitke u povodu Dana nezavisnosti učesnicima sjednice uputili su i Edis Kavgić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Srebrenik i Jakub Suljkanović, premijer Vlade TK, naglasivši da nikada ne smijemo zaboraviti najbolje sinove BiH koji su u temelje suverene i nezavisne države BiH ugradili dijelove tijela i svoje živote.

Svečanu proširenu sjednicu Općinskog vijeća Srebrenik uveličali su i učenici Prve osnovne škole Srebrenik koji su priredili prigodan kulturni program posvećen Danu nezavisnosti BiH. U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, delegacije općine Srebrenik, Vlade TK i srebreničkih boračkih udruženja položili su cvijeće na Centralno spomen obilježje i Spomen-kosturnicu u Srebreniku.

Izvor: radiosrebrenik.ba