Naslovna - Srebrenik - U okviru OGUS-a održana "Veče saza" BZK Preporod

U okviru OGUS-a održana "Veče saza" BZK Preporod
Nastupili su Sulejman Šarić, Osman Suljkanović, braća Amar i Haris Muratović, Ahmet Hogić, Armin Hogić, Razim Slanjankić, Suad Džanić, Mehmed Šiljić i Enes Imamović.

Objavio: Armin Tufekcic | Monday 21. August 2017. u 11:46 sati | Pregleda: 2007

U sklopu tradicionalne kulturne manifestacije „Otvoreni grad umjetnosti – Srebrenik 2017“, a u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Srebrenik, sinoć je u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održana Večer saza.

Nastupili su Sulejman Šarić, Osman Suljkanović, braća Amar i Haris Muratović, Ahmet Hogić, Armin Hogić, Razim Slanjankić, Suad Džanić, Mehmed Šiljić i Enes Imamović. Publici se predstavila i mlada Belma Imširović koja je u pratnji harmonikaša Vedada Suljića interpretirala nekoliko sevdalinki.

U sklopu ovogodišnjeg OGUS-a, večeras će se u plavoj sali Doma kulture u Srebreniku održati promocija knjige „Mom srebreničkom heroju“, autorice Sabine Mehmedović. Nakon promocije knjige održat će se manifestacija „Djeca crtaju svom gradu“, a upriličit će se i festival zabavne muzike pod nazivom „Djeca pjevaju svom gradu“.

Pokrovitelji ovogodišnjeg OGUS-a su Općina Srebrenik i Vlada i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, a organizator svih kulturnih sadržaja je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Izvor: radiosrebrenik.ba