Naslovna - Srebrenik - Džematlije džemata Kiseljak MIZ Srebrenik bolesnoj komšinici kupili mašinu za veš

Džematlije džemata Kiseljak MIZ Srebrenik bolesnoj komšinici kupili mašinu za veš
Odobašićem obradovali su mještanku ovog naselja Rasemu Moranjkić vrijednom donacijom u vidu nove mašine za veš.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 10. August 2017. u 10:19 sati | Pregleda: 2047

Džematlije džemata Kiseljak Medžlisa IZ Srebrenik na čelu s mjesnim imamom Ismetom ef. Odobašićem obradovali su mještanku ovog naselja Rasemu Moranjkić vrijednom donacijom u vidu nove mašine za veš. Rasema živi u staroj kući s majkom, bratom i sestrama bez stalnih novčanih primanja, a zbog teške bolesti mašina za veš joj je bila prijeko potrebna.

„Prije podne namaza ispred džamije čekala me je teško bolesna Rasema koja je tražila pomoć u vidu polovne mašine za veš, jer zbog teške bolesti i desetak operacija nije više u stanju ručno prati veš. Zato sam odmah nakon podne-namaza putem društvenih mreža pokrenuo humanu akciju na prikupljanju dobrovoljnih priloga, kako bi pomogli ovoj teško bolesnoj ženi“, ističe efendija Odobašić.

Zahvaljujući humanosti džematlija, sredstva u iznosu od 500 maraka prikupljena su isti dan do ikindije-namaza, a pored mještana Kiseljaka, ovu akciju su podržali i dvojica nepoznatih dobrih ljudi iz Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Dan kasnije doniranim sredstvima kupljena je nova mašina za veš koja je već uručena teško bolesnoj Rasemi.

Kako ističe efendija Odobašić, ovo nije prva akcija džematlija Kiseljaka na pružanju pomoći socijalno ugroženim osobama. Prije dvije godine dobrovoljnim prilozima džematlija izgrađena je kuća demobilisanom borcu Zehrudinu Uzejnoviću, a redovno pružaju finansijsku pomoć i bolesnim i iznemoglim osobama.