Naslovna - Srebrenik - Svečano otvoren Međunarodni kamp mladih Crvenog krsta Srebrenik

Svečano otvoren Međunarodni kamp mladih Crvenog krsta Srebrenik
08.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 03. August 2017. u 11:20 sati | Pregleda: 2479

01.08.2017. godine u planinarskom domu „Lipici“ na Majevici svečano je otvoren šesti Međunarodni kamp mladih Crvenog krsta Srebrenik. Učešće u ovoj tradicionalnoj manifestaciji uzelo je oko 40 volontera iz Beograda, Kragujevca, Sombora, Banovića, Lukavca, Živinica, Kiseljaka, Sarajeva i Tuzle.

– "Cilj nam je da putem stručnih predavanja i brojnih pokaznih vježbi osposobimo mlade volontere Crvenog krsta za pružanje pomoći osobama pogođenim prirodnim i drugim katastrofama“, istakla je na svečanom otvaranju ove manifestacije Faketa Ibrić, sekretar Crvenog krsta Srebrenik.

Mladi volonteri Crvenog krsta u narednih šest dana organizirati više edukativnih radionica posvećenih načinima na koje mladi volonteri ove humanitarne organizacije mogu pomoći ugroženom stanovništvu u slučaju novih elementarnih nepogoda. Održat će se i historijski čas na Starom gradu, a organizirat će se i niz vježbi iz pružanja prve pomoći povrijeđenim osobama u saobraćajnim i drugim nesrećama.

Organizaciju šestog Međunarodnog kampa mladih finansijski je podržala međunarodna nevladina organizacija „World vision”.

Izvor: radiosrebrenik.ba