Naslovna - Srebrenik - Saopštenje za javnost Profesionalne vatrogasne jedinice Strebrenik

Saopštenje za javnost Profesionalne vatrogasne jedinice Strebrenik
                Naravno, trend povećanog broja požara nije zaobišao ni općinu Srebrenik, a kao glavni uzročnik požara su ekstremno visoke temperature koje pogoduju razvijanja požara.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 03. August 2017. u 11:16 sati | Pregleda: 4647

Poštovani građani, zapazili ste da se u posljednje vrijeme povećao broj požara na otvorenom prostoru, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednim državama i šire.

                Naravno, trend povećanog broja požara nije zaobišao ni općinu Srebrenik, a kao glavni uzročnik požara su ekstremno visoke temperature koje pogoduju razvijanja požara. Ako se tim činjenicama doda još ljudski nemar i nepažnja posljedice su katastrofalne.

                Dabi izbjegli nastanak i širenje požara na prostoru općine Srebrenik, apelujemo na sve građane općine kao i one koji trenutno borave na prostoru općine, a posebno poljoprivrednike, vlasnike vikendica, izletnike, šumske radnike i sve ostale, da se pridržavaju zakonski odredbi o zabrani otvorenog plamena na otvorenom prostoru sa akcentom na šumske prostore, prostore niskog rastinja, poljoprivredne prostore sa naslaganim poljoprivrednim otpadom i slično.

                Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik, podsjeća građane da svako lice koje se ne bude pridržavalo propisanih mjera protiv-požarne zaštite i izazove požar, podliježe odgovornosti po Zakonu o zaštiti od požara i vatrogastva i Odluci o organizovanju i funkcionisanju zaštite od požara i vatrogastva općine Srebrenik, a zašta su predviđene i novčane kazne.

                Ukoliko građani primijete požar,imaju obavezu da o tome obavijeste Profesionalnu vatrogasnu jedinicu na telefonski broj: 123 i policiju na na telefonski broj: 122.

Molimo građane općine Srebrenik, da ovo obavještenje Profesionalne vatrogasne jedinice shvate najozbiljnije u cilju zajedničke aktivnosti na očuvanju ljudskih života i materijalnih dobara.

Stariješina Profesionalne vatrogasne jedinice, Džaferović Rajib.str.ing.ZOP-a spec.