Naslovna - Srebrenik - U prostorijama Medžlisa u Srebreniku održani tradicionalni bajramski prijemi

U prostorijama Medžlisa u Srebreniku održani tradicionalni bajramski prijemi
U razgovoru s načelnikom općine Srebrenik Nihadom Omerovićem i predsjedavajućim OV Ibrahimom Zukićem, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik Refik ef.

Objavio: Armin Tufekcic | Tuesday 27. June 2017. u 10:08 sati | Pregleda: 1680

Tradicionalnim prijemom u Medžlisu IZ Srebrenik za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti općine Srebrenik, obilježen je drugi dan ramazanskog bajrama i na području ove općine. U razgovoru s načelnikom općine Srebrenik Nihadom Omerovićem i predsjedavajućim OV Ibrahimom Zukićem, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik Refik ef. Hodžić i predsjednik ove vjerske institucije Abdulah Arifović i ovog puta istakli su više nego dobru saradnju s lokalnim vlastima na planu organiziranja vjerskog života na području ove općine, uz konstataciju da je međusobna saradnja od krucijalnog značaja očuvanje bošnjačkog identiteta.

U znak sjećanja na one koji su položili svoje živote za odbranu domovine, uz obilazak svih šehidskih mezarja na ovom općinskom području, u naselju Mustafići na svečan način je otkriveno spomen-obilježje  Mehmedu Isanoviću, palom borcu iz ovog naselja. U izgradnju ovog spomen-obilježja uloženo je 7.530 maraka, od čega je 6.000 maraka donirala općina Srebrenik, a preostali iznos prikupili su mještani ovog naselja.

Predstavnici općine Srebrenik, boračkih udruženja i srebreneičkog Medžlisa danas su upriličili i obilazak tri šehidske porodice kojima su ovom prilikom uručene i prigodne bajramske hedije. Predstavnici Medžlisa IZ Srebrenik organizirali su i tradicionalni prijem za imame s područja ovog medžlisa, a učenjem fatihe i polaganjem cvijeća ispred centralnog šehidskog spomenika odata je dužna počast najboljim sinovima BiH. U prostorijama Gradske džamije proučen je tevhid za duše šehida.

Izvor: radiosrebrenik.ba