Naslovna - Srebrenik - Autobus prijateljstva u Srebreniku

Autobus prijateljstva u Srebreniku
U gradskoj srebreničkoj džamiji sinoć, 07.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 08. June 2017. u 14:35 sati | Pregleda: 2557

Autobus prijateljstva je sinoć boravio u Srebreniku. U gradskoj srebreničkoj džamiji sinoć, 07. juna 2017. godine, je upriličen omladinski iftar. Iftaru su prisustvovali mladi ljudi i djevojke, njih preko 170, iz svih džemata Medžlisa IZ-e Srebrenik. Ovu aktivnost predvodio je Emir-ef. Brašnjić, imam džemata C. Srebrenik i koordinator edukacijskih programa za mlade pri Medžlisu IZ-e Srebrenik. Prije iftara učenici Behram-begove medrese u Tuzli su izveli prigodan program.

Prije iftarske dove prisutne je poselamio Emir-ef. Brašnjić, imam džemata C. Srebrenik i koordinator edukacijskih programa za mlade pri MIZ-e Srebrenik, glavni imam Medžlisa Refik-ef. Hodžić, koji je u svom obraćanju ukazao na značaj ovakvih susreta, značaj mubarek mjeseca ramazana, te se zahvalio donatorima i koordinatorima ovogodišnjeg omladinskog iftara. Vazu nasihat mladima u Srebreniku održao je dr.sc Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese u Tuzli.

Pokrovitelj ovogodišnjeg omladinskog iftara je MFS Emmaus iz D. Istoka. Posebnu zahvalnost iskazujemo Međunarodnom forumu solidarnosti EMMAUS iz Doboj Istoka koji već nekoliko godina realizuju mnoge projekte na našem Medžlisu, a evo ovog ramazana su nas počastili sa preko 170 iftara - istakao je Emir-ef.

Prije klanjanja jacije-namaza prisutnima se obratio i vaz održao dr.sc Mensur Husić, koji je u svom govoru istakao važnost predanosti Bogu u ovim mubarek danima.

Allaha molimo da nagradi sve mlade ljude, podari im snage i uspjeha u budućem radu, da nagradi sve one koji su doprinijeli da se ovaj projekat realizuje. Amin!

Tekst i foto: Damir Babajić