Naslovna - Srebrenik - Održana 9. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik

Održana 9. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik
Uz zaključke da se u narednom periodu mora posvetiti još veća pažnja konačnom rješavanaju problema vodosnabdijevanja mjesnih područja Duboki Potok, Tinja i Podorašje, rješavanje problema mutnoće vode vodosistema kojima se napajaju potrošači na području Brnjičana, Falešića i Dubokog Potoka, kao i razmatranja mogućnosti za povoljniji cjenovnik isporučene vode za privredne subjekte s područja ove općine, na sjednici je usvojen Izvještaj o radu i pslovanju JP „Vodovod i kanalizacija“ Srebrenik.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 11. May 2017. u 11:20 sati | Pregleda: 2122

Dnevnim redom devete po redu sjednice Općinskog vijeća u Srebreniku dominirali su izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća za proteklu kalendarsku godinu čiji je osnivač općina Srebrenik. Uz zaključke da se u narednom periodu mora posvetiti još veća pažnja konačnom rješavanaju problema vodosnabdijevanja mjesnih područja Duboki Potok, Tinja i Podorašje, rješavanje problema mutnoće vode vodosistema kojima se napajaju potrošači na području Brnjičana, Falešića i Dubokog Potoka, kao i razmatranja mogućnosti za povoljniji cjenovnik isporučene vode za privredne subjekte s područja ove općine, na sjednici je usvojen Izvještaj o radu i pslovanju JP „Vodovod i kanalizacija“ Srebrenik. Podršku vijećnika dobio je i Izvještaj o radu i poslovanju JZU „Dom zdravlja“ Srebrenik, uz sugestije da se mora poraditi na poboljšanju prostornih kapaciteta ove zdravstvene ustanove, još kvalitetnijem pružanju zdravstvenih usluga, kao i rješavanju prostornih problema područnih ambulanti, poput ambulante u Dubokom Potoku i drugih područnih ambulanti.

Kako su istakli predstavnici Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove, ostvarena dobit u poslovanju tokom 2016. godine usmjerena će biti na nabavku novog vozila za potrebe Hitne pomoći te izgradnju novog prostora u krugu Doma zdravlja, u kojem će biti smješteni Služba hitne pomoći i Služba fizikalne medicine i rehabilitacije. Posebno je data sugestija da se, u saradnji s nadležnim općinskim službama i Zavodom zdravstvenog osiguranja TK, riješi problem zdravstveno neeosiguranih lica s područja ove općine, u cilju obezbjeđenja sredstava za njihovo zdravstveno osiguranje. Bez rasprave usvojeni su i izvještaji o radu JU „Narodni univerzitet“, JZU „Gradska apoteka“, JU „Sportsko-rekreativni centar“, kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o sigurnosti saobraćaja na putevima općine Srebrenik. Općinsko vijeće općine Srebrenik takođe je usvojilo Izvještaj o radu JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta, kao i Sportskog saveza općine Srebrenik. Na sjednici je usvojen i Izvještaj o radu JU „Centar za kulturu i informisanje“ Srebrenik, uz zaključke da se u narednom periodu posveti veća pažnja iskorištenju vlastitih resursa, obezbjeđenju dodatnih sredstava i putem izvanbudžetskih prihoda, te maksimalnom iskorištenju turističkih potencijala Starog grada.

Izvor: srebrenik.ba