Naslovna - Srebrenik - Historijska sezona za košarkaše Gradine

Historijska sezona za košarkaše Gradine
Iako je Gradina tijesno poražena od ekipe Vogošće rezultatom 82:80 ova sezona ostat će upisana u historiju KK Gradine.

Objavio: Armin Tufekcic | Monday 24. April 2017. u 14:35 sati | Pregleda: 1137

Ovog vikenda spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u A1 ligi u kojoj je srebrenička Gradina ostvarila historijski uspjeh.

Iako je Gradina tijesno poražena od ekipe Vogošće rezultatom 82:80 ova sezona ostat će upisana u historiju KK Gradine. Svi u košarkaškom klubu Gradina moraju biti zadovoljni sa onim što je postignuto u protekloj sezoni, obzirom na turbulencije koje su ih pratile u toku ove sezone.

Porazom u finalu play off-a od KK Vogošće koja je izborila Premijer ligu KSBiH ostavila je Gradinu na jedan korak od krajnjeg cilja. Mora se priznati da su košarkaši Vogošće imali veću želju i motiv kao i širi roster koji se kod košarkaša Gradina dosta mijenjao tokom sezone. U zadnjoj utakmici pred domaćom publikom košarkaše Gradine predvodili su Golijanin i mladi Jakupović sa po 15 postignutih poena dok su ih pratili Džambić i Hasić sa po 14 poena. Kod gostiju prednjačio je iskusni play Peljto sa 23 poena, a pratili su ga Fazlić sa 13 i Buza sa 10 postignutih poena. Iako su košarkaši Gradine dali i više od svog maksimuma u finalu nisu mogli više nad kompletnijom ekipom Vogošće. Ostaje žal što su košarkaši Gradine došli na korak do cilja koji nisu dosegli.

Ovim putem iz Uprave KK Gradine se zahvaljuju dugogodišnjem kapitenu Gradine Nurkanoviću za sve što je uradio za srebreničku košarku, a koji se u zadnjoj utakmici Play off-a A1 lige oprostio od aktivnog igranja košarke.