Naslovna - Zabava - Mještani u strahu: Stado ovaca paslo marihuanu i izazvalo “haos” u selu

Mještani u strahu: Stado ovaca paslo marihuanu i izazvalo “haos” u selu
Mještani su novinarima kazali da se se ovce odjednom počele čudno ponašati, istrčavati pred automobile, ulaziti u dvorišta pa čak i u kuće.

Objavio: Davor Vehabovic | Friday 27. May 2016. u 13:26 sati | Pregleda: 3052

Mještani sela Rhydypandy u Walesu posljednjih dana su se žalili da žive u strahu od stada ovaca koje, kako su kazali, pravi haos. Mještani su novinarima kazali da se se ovce odjednom počele čudno ponašati, istrčavati pred automobile, ulaziti u dvorišta pa čak i u kuće. Jedna ovca je uspjela ući u spavaću sobu jednog mještanina i napravila pravi haos, prenosi Anadolu Agency (AA). Predstavnik lokalne zajednice Ioan Richard pozvao je policiju nakon što je primio žalbe na ponašanje ovaca. Policija je utvrdila da se u blizini sela nalazi napuštena, ilegalna “farma” marihuane gdje su, kako su kazali, ovce pasle marihuanu koja je kasnije kod njih izazvala agresivno ponašanje.

Bojim se šta se sve moglo desiti da su sve pojele, zavladao bi teror psihotičnih ovaca u selu – rekao je Richard. Policija je vrlo brzo uklonila marihuanu s pomenutog područja, kako se ne bi ponovili slični incidenti.