Naslovna - Srebrenik - UG Seona Ratiš poziva na II kotlićijadu u Seoni

UG Seona Ratiš poziva na II kotlićijadu u Seoni
aprila, Dana planete Zemlje, biti će organizovana druga po redu kotlićijada.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 10. April 2014. u 10:15 sati | Pregleda: 2534

U organizaciji Ekološkog udruženja ˝Seona-Ratiš˝, a povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, biti će organizovana druga po redu kotlićijada. Kotlićijada će se održati u subotu 19.04.2014.god - ispred Doma mladih u Seoni. Program manifestacije počinje u 12 h a predviđen je sledeći sadržaj:

12.00 h - Svečano otvaranje dva punkta za selektivno odlaganje otpada donator FONDACIJA TUZLANSKE ZAJEDNICE (kratko obraćanje članova Eko-Seona o bitnosti očuvanja životne sredine, o bitnosti reciklaže, selektivnog odlaganja otpada kao i o bitnosti organizacije u zajednici a na rješavanju problema i iznalaženju načina za bolje uređenje iste) .

12.30h - Opcijska šetnja rutom budućih pješačkih staza Ratiš (Seona-Sjedaljke-Dovište-Seona ) u ukupnoj dužini od 8 km

15.30h - Dodjela priznanja ekologa godine 2013. osobi sa prostora Općine Srebrenik koja je najviše doprinijela oblasti ekologijeu 2013, te dodjela zahvalnica zaslužnim pojedincima.

16.00h - Degustacija specijaliteta bosanske kuhinje spremljenih na tradicionalan način, druženje.

Napomena organizatora: Ukoliko bude zainteresovanih organizovat će se i jedan dio takmičenja u spremanju specijaliteta , te će najboljem kuharu biti uručen i prigodan poklon. Za najmlađe i najstarije mještane porcija gratis, a za ostale vrijedi pravilo jedna konzumacija jedna donacija.

Izvor: srebrenik.ba